Kositës i lëndinës: si ta bëni atë saktë

Publikuar : 2323-0202-19191919 17:33:34
Kategori : Mirëmbajtja e zonave të gjelbërta

Pse është e rëndësishme për të kosit siç duhet një lëndinë?

Për turf që është gjithmonë i freskët, i bukur dhe i shëndetshëm, i rroje është e rëndësishme.

Kjo nuk është vetëm një estetike faktor, por edhe një aktiviteti kaq të rëndësishëm për shëndetin e turf.

Një e mirë rruhem, në fakt, lehtëson aspektet e mëposhtme:

  • Të lejojë tokën më të madhe breathability, dhe më rrënjë të zhvillimit.
  • Kur lotim, në ujë mund të depërtojnë shumë shpejt, duke shmangur avullimit dhe stagnimit të ujit.
  • Kjo lehtëson thithjen e elementeve ushqyes e plehrave.

Me pak fjalë, një lëndinë, të mirë-rruhet duket menjëherë më shumë të rregullt, në të mirë të shëndetit dhe të lulëzuar.Ajo është më e rehatshme për të jetuar në të dhe na jep të gjitha një tjetër.pamjen e shtëpisë tuaj.

Si dhe kur keni nevojë për të kosit lëndinë?

Me ardhjen e verës deri në vjeshtë, bari duhet të jetë prerë në një lartësi që varion midis dy dhe katër inç në varësi të ndryshme.

Në verë, megjithatë, kur temperaturat rriten, është e përshtatshme për të le të rritet pak më shumë për të mbrojtur tokën nga nxehtësia e diellit, dhe përpjekjet për të kundërshtuar tharje e turf.

Për të ruajtur bari në dy deri në katër cm lartësi, megjithatë, kërkon një rruajtje shpesh. Zakonisht më të zakonshme të varieteteve në Itali, lëndinë duhet të jetë mowed një herë në javë. Nuk le shumë kohë të kalojë, në mënyrë që lëndinë është shumë i lartë, përndryshe ju duhet të kandidojë në problemin e të pasurit për të sfalciare shumë fletë, dhe kjo do të shkaktojë dëme në lëndinë tuaj, përveç për më shumë punë dhe kohë për të drejtuar atë. Në vend të rregullt të kosit që asporti më shumë se një e treta e lartësisë fletë do të mbajë lëndinë tuaj të shëndetshme, të gjelbër dhe e pastër.

Dhe është gjithashtu e këshillueshme për të rruhem kur fletë është e thatë, dhe në më pak e nxehtë të orëve të ditës.

Çfarë makinat mowers përdorni?

Në treg ka shumë zgjidhje të makinave, mowers, duke filluar nga makina hobin e profesional, nga ato elektrike për ato me djegie të brendshme motor. Dhe, më në fund, robot mows bari.

Zgjedhja e makinës do të jetë e diktuar para së gjithash nga madhësia e lëndinë tuaj. Për lawns e vogël dimensionju mund të zgjedhë për makinë elektrike apo bateri.

Për kopshtet e mesme ne ju rekomandojmë që të përdorni makina për fuqinë e baterisë jo më pak se 40 Volt, apo të makinave me djegie të brendshme motor me teh të paktën 48 inç dhe motorë me nga 140 KP. Në vend të kësaj, për zona të mëdha , është e këshillueshme që të përdorni tab të kryqit të mower apo traktor mowers, edhe për një pyetje të kursyer kohë në ekzekutimin e punës.

Një tjetër interesante alternative është përdorimi i robot mowers që të bëjë për ju punoni. Roboti i brezit të fundit të garantuar një të mirë efikasitetin dhe besueshmërinë. Në thelb ju zgjidhni robot të përshtatshme për madhësinë e lëndinë tuaj, instaloni atë, dhe atë, në autonomi të plotë raserà lëndinë tuaj. Në treg nuk janë të markave të ndryshme dhe modele.

Një fundit të këshillit për makineritë mowers: a e mirëmbajtje të duhur, mbajtja e tyre gjithmonë të efektshme. Shumë e rëndësishme, për shembull, për të mbajtur blades edhe mprehur në mënyrë që prerja është i mprehtë dhe të rregullt. Kjo do të ju ndihmojë të shmangur shëmtuar fraying e gjethes.

Ndani këtë përmbajtje